Un nor toxic s-a format în urma unui incendiu. Acesta a izbucnit marţi în curtea unei firme din localitatea Bocşa, care se ocupă de colectarea deşeurilor. Nu au fost înregistrate victime. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin a trimis o alertă în ceea ce privește norul toxic format în urma incendiului.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o informare. Ei au avertizat că norul toxic se deplasează spre sud, sud-este până la orele 23.00

Doi angajaţi care se aflau în spaţiile administrative ale depozitului au fost evacuaţi cu ajutorul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Bocşa, fără să fie consemnate alte incidente.

Pentru stingerea flăcărilor au fost alertate şi au intervenit trei echipaje ale pompierilor militari din Reşiţa şi unul al SVSU Bocşa, precum şi două ambulanţe.

Incendii în lanț, în ultimele zile

„Nu sunt înregistrate victime. Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidarea acestuia”, a transmis ISU Caraş-Severin

Trebuie spus că în după-amiaza zilei de sâmbătă a izbucnit un alt incendiu puternic. El s-a produs la un centru de colectare a deșeurilor din strada Bârsănești, în sectorul 6 din București. Nu au fost victime, însă zeci de persoane au fost evacuate din blocurile de lângă depozit, iar incendiul a creat un nor toxic foarte periculos.

Un alt incendiu s-a produs în urmă cu două zile. O cunoscută fabrică a fost cuprinsă de flăcări. Este vorba despre fabrica Frigoglass din Sag. Pompierii au intervenit imediat pentru a stinge flăcările imense. Incendiul de la Timișoara a fost stinsdupă ce pompierii s-au luptat câteva ore cu flăcările uriașe. Din păcate, fabrica a ars în totalitate. Aproximativ 10.000 de metri pătraţi au fost afectați. Urmează a se face o evaluare a pagubelor. În plus, se va demara o anchetă ce va stabili de la ce a pornit focul și ce a produs imensul incendiu.