Noua amenințare vine la puțin timp după ce România a fost lovită de un alt fenomen ce poate genera mari probleme de sănătate, praful saharian. Săptămâna trecută, norul de praf saharian, care a afectat deja mai multe zone ale Europei, a ajuns în România. Specialiștii spun că poate amplifica răspândirea infecţiei cu COVID. Ei avertizează că acest nor de praf poate favoriza agravarea alergiilor, dar şi apariţia infecţiilor.

Beatrice Mahler, director la institutul “Marius Nasta”, a insistat pe aerisirea locuinţei. Întrebată cât de periculos este acest praf saharian şi ce riscuri produce, ea a dat detalii.

“Orice creștere a încărcăturii de aer poluat pe care îl respirăm produce leziuni și poate declanșa o inflamație la nivelul căilor aeriene inflamație peste care se poate cantona foarte ușor orice tip de infecție, orice agent patogen”, a punctat medicul. Ea a explicat că este foarte important ca aerisirea locuințelor  să se facă într-un moment în care circulația pe străzi să nu fie foarte intensă.

Care este noua amenințare meteorologică care vine peste România

După ce o furtună cu grindină a lovit aseară Capitala, specialiștii ne avertizează că acesta nu este singurul fenomen neobișnuit de la noi din țară. Meteorologii avertizează că din cauza erupțiilor vulcanului Etna, de săptămâna trecută, un nor de dioxid de sulf ar putea ajunge în România.

Furtuna cu grindină, la fel ca în plină vară, a făcut ravagii în Capitală. Oamenii au surprins fenomenul meteo neobișnuit pentru luna februarie în diverse zone din Capitală. Deasupra României a fost observat un alt fenomen meteo bizar.

Meteorologii spun că, cel mai probabil, este vorba de un nor de dioxid de sulf care se îndreaptă spre țara noastră și, cel mai probabil, ar putea avea legătura cu erupțiile vulcanului Etna. Norul poate fi observat pe platforma Windy.com.

Specialiștii avertizează că în contact cu precipitațiile din această perioadă, ploile ar putea deveni acide. Dioxidul de sulf este un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înțepător. De asemenea, acest fenomen meteorologic ar putea reprezenta un adevărat dezastru în agricultura românească.