Israelul relaxează măsurile de intrare în țară. Turiștii pot intra doar cu un test PCR negativ

Începând cu data de 20 mai 2022, turiștii români vor putea călători în Israel doar în baza unui test PCR negativ prezentat înainte de a se îmbarca într-o cursă către această ţară.

Ministerul israelian al Sănătăţii a precizat că testarea pe Ben Gurion nu va mai fi solicitată din 20 mai. Ca argument pentru luarea acestei decizii, Ministerul a raportat o scădere în numărul zilnic de infectări, de la peste 6.000, la mai puţin de 2.000 în ultima lună.

Se poate realiza un test rapid începând din 10 mai

Mai mult, începând de marţi, 10 mai 2022, străinii pot opta pentru realizarea unui test rapid antigen într-un interval de 24 de ore înainte de plecarea spre Israel sau a unui test PCR cu 72 de ore înainte de călătorie.

Până în acest moment, pe aeroportul Ben Gurion, toţi pasagerii care intră în țară, fie că sunt israelieni sau străini, sunt direcţionaţi către centre de testare PCR urmând a rămâne în izolare la hotel până la primirea rezultatului testului PCR. Începând din 20 mai această regulă va fi eliminată. În luna aprilie, prima lună de relaxare a restricțiilor, aproape 4.000 de români au călătorit în Țara Sfântă.

Pentru a fluidiza călătoriile în Israel și pentru a se asigura că turiștii sunt informați corect referitor la cerințele ce trebuie îndeplinite înaintea și în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat și o pagină web dedicată condițiilor de călătorie în contextul COVID.

Aceasta poate fi accesată pe acest link: https://israelsafe.com.