Informații de ultimă oră pentru persoanele care călătoresc în Cipru în următoarea perioadă. O notificare postată pe site-ul oficial Cyprus Flight Pass arată că toți cei care sunt în această situație vor fi nevoiți să efectueze două teste PCR pentru depistarea noului coronavirus.

Astfel, primul test se va face înainte de intrarea în țară, iar cel de-al doilea imediat după sosire, precizează sursa citată. În același timp, conform notificării transmise de autoritățile cipriote, există și o regulă referitoare la cele două teste.

Mai exact, primul test PCR nu trebuie să fie mai vechi de cel mult 48 de ore în momentul sosirii. În ceea ce privește situația persoanelor care nu sunt vaccinate cu doza booster, acestea trebuie să facă un test rapid antigen la 72 de ore după sosire. De menționat este faptul că de această măsură sunt scutiți copiii sub 12 ani.

Referitor la tarifele pentru testele de COVID, acestea trebuie plătite de fiecare persoană în parte, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a autorităţii sanitare din Cipru.

De menționat este faptul că noile măsuri pe care Cipru le-a decis au rolul de a opri răspândirea variantei Omicron de coronavirus și se aplică atât persoanelor vaccinate, cât şi celor care nu s-au vaccinat, începând de marţi de la ora 23:00 (21:00 GMT).

Evoluția pandemiei de COVID în Cipru

Sursa citată mai arată că măsurile noi ar urma să fie în vigoare până la data de 15 ianuarie. După această, dată, în funcție de situația epidemiologică, guvernul de la Nicosia va reexamina cifrele a precizat oficialul. Astfel, măsura ar putea rămâne în vigoare în continuare sau ar putea fi eliminată, a mai adăugat acesta.

În ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus în Cipru, datele oficiale arată că numărul de noi infectări cu coronavirus a crescut rapid în Cipru în ultimele şapte zile, la fel cum s-a întâmplat și în România. Astfel, potrivit Ministerului Sănătăţii, la data de 2 ianuarie au fost înregistrate 3.538 de cazuri. Pe de altă parte, cu o săptămână mai devreme fuseseră raportate 1.925 de cazuri.

Amintim faptul că și în România se remarcă o creștere în ultimele 7 zile. Deși înainte de sărbători numărul infectărilor era pe un trend descendent și era de ordinul sutelor, în ultimele zile, au fost depășite 1.000 de infectări.

Ultimele date publicate de autoritățile sanitare arată că în ultimele 24 de ore, în România au fost cofnirmate 1.756 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 18 decese.