"Trebuie să transmitem un mesaj tuturor celor care agresează sau încearcă să agreseze Israelul, inclusiv în spaţiul cibernetic, atenţionându-i că se pun în pericol şi că nu vor beneficia de nicio imunitate împotriva represaliilor Israelului", a afirmat Ayalon, conform unor declaraţii citate de presă.

Aceste atacuri reprezintă acte de "terorism care trebuie tratate ca atare. În spaţiul cibernetic, dispunem de capacităţi active şi îi putem ataca pe toţi cei care încearcă să ne atace", a adăugat oficialul. Dany Ayalon a salutat de asemenea faptul că SUA "au anunţat oficial că orice atac în spaţiul lor cibernetic va fi considerat drept declaraţie de război şi că vor reacţiona ca şi cum ar fi vorba de un atac cu rachete".

Un hacker prezentându-se a fi saudit a divulgat în această săptămână pe internet datele a mai multor mii de carduri de credit aparţinând unor israelieni. El a acţionat din nou vineri printr-un vişier care conţinea un virus troian, conform postului public de radio. Hackerul care se prezintă sub numele de ‘0xOmar’ a difuzat ceea ce par a fi date de la carduri de credit, dar care ascundeau de fapt un program foarte dăunător.

Postul de radio militar a anunţat de asemenea vineri că datele a 6.050 de carduri de credit suplimentare aparţinând unor israelieni au fost divulgate pe internet de acest hacker, citând instituţiile de credit afectate. Luni, acelaşi pirat informatic ce afirmă că este saudit dezvăluise deja codurile de acces de la alte 14.00 de cărţi de credit israeliene, susţinând că poate să facă publice coordonatele a 400.000 de cărţi de credit.

Într-un comunicat publicat luni pe internet, autorul acestui atac cibernetic a afirmat că este membru al unui grup de hackeri saudiţi. Site-ul israelian de ştiri Ynet a relatat la rândul său că, potrivit unui expert israelian în informatică, 0xOmar este un internaut de 19 ani care foloseşte un server din Mexic.

Citiţi şi: Atac informatic cu un troian al unui hacker saudit

Sursa: Agerpres