Cazuri rare de miocardită

„Cazurile de miocardită în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani au fost rare şi cele mai multe dintre ele au trecut fără complicaţii”, a precizat ministrul israelian.

Israelul foloseşte în această campanie de vaccinare serul dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech.

Ministrul a recomandat vaccinarea adolescenţilor, care sunt pacienţi cu risc crescut, a familiilor pacienţilor cu risc crescut şi a adolescenţilor din familiile care plănuiesc să călătorească în străinătate.

„În afară de grupurile de risc, oricine care este interesat poate să se vaccineze”, a adăugat ministrul israelian.

Israelul, care are o populaţie de aproximativ 9 milioane de locuitori, a început vaccinarea rezidenţilor săi în decembrie 2020. Până acum, aproape 5,5 milioane de israelieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 şi peste 5,1 milioane de rezidenţi au primit ambele doze de vaccin.

Israel stă foarte bine la capitolul vaccinare și asta se vede din datele oficiale. Au fost raportate doar patru noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii, duminică.

Au ridicat aproape toate restricțiile

Mai mult, numărul persoanelor cu forme grave de COVID-19 a scăzut la rândul său şi a ajuns la 230. Datorită numărului de cazuri foarte scăzut, Guvernul israelian a ridicat aproape toate restricţiile antiepidemice săptămâna trecută.

Totuşi, anumiţi experţi avertizează că noile variante ale virusului SARS-CoV-2 ar putea să pătrundă în Israel prin intermediul unor persoane venite din străinătate.