Iranienii au ceva de împărţit cu americanii şi atunci când vine vorba de servicii de Internet. După ce în luna februarie a acestui an mai multe servicii ale Google (Gmail, YouTube) au gost blocate temporar în Iran, în prezent autorităţile de la Teheran acuză gigantul web că fabrică miniciuni cu Google Maps.

Deoarece întinderea de apă care separă Peninsula Arabică de Iran are o denumire disputată, fie Golful Persic, fie Golful Arabic, Google a ales să nu treacă nicio denumire în dreptul său în serviciul Google Maps.

Iranienii, care ţin ca acest golf să poarte denumirea de Persic, au spus că adoptând această poziţie, Google minte, iar utilizatorii îşi vor pierde încrederea în datele furnizate de companie.

Google nu este singura companie care se confruntă cu această problemă. În 2010, mai multe companii aeriene au fost ameninţate de Iran că dacă vor mai continua să afişeze denumirea de Golf Arabic pe monitoarele de la bord, nu vor mai fi primite în spaţiul aerian al ţării.

Oficialii Google au declarat pentru BBC că nu toate locurile din lume sunt denumite pe hărţile sale. Deşi golful nu este denumit, cei care dau căutare după  "Golful Persic" sunt duşi în mijlocul golfului, iar cei care caută după "Golful Arabic" sunt duşi pe coasta Dubaiului.