Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este de părere că toți cei care merg la mare nu fac un mare păcat , dacă se păstrează în zona bunei-cuviințe și nu se afișează total dezbrăcați.  Arhiepiscopul Tomisului le recomandă celor care merg la malul mării să nu devieze de la moralitate. ”este foarte sănătos și bine să mergi la mare”, concluzionează ÎPS Teodosie.

”Dacă te duci la mare să nu rămâi în zona cuviinței, sigur că este păcat. Am auzit, nu am văzut, nici nu vreau să văd, că se duc oameni care merg la mare și se duc total dezbrăcați, cu tot cu copii. Aici mi se pare o rușine de neacceptat!”, a spus IPS Teodosie.

„Dacă mergi cu bună-cuviință, pentru sănătate, cum să fie păcat? Nu e păcat niciun tratament. Sigur, trebuie să meargă omul cu bună-cuviință, să își țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine, să meargă în familie, să nu meargă și să privească ce nu trebuie și unde nu trebuie, nu e păcat. Dacă mergi pentru sănătate și păstrezi buna-cuviință și nu deviezi cu nimic de la moralitate este foarte sănătos și bine să mergi la mare.”, a spus ÎPS Teodosie.

De-a lungul timpului, acest subiect a fost o temă de dezbatere printre mulți credincioși. Însă, așa cum subliniază IPS Teodosie, totul depinde de modul în care o faci și cum te expui în fața lumii.

De altfel, mulți români aleg să meargă pe litoral mai ales din punct de vedere medical. După o perioadă de restricții, în care oamenii au stat mai mult închiși în casă, expunerea la soare e mai mult decât benefică, ținând cont de beneficiile oferite de vitamina D. Aceasta este vitală pentru întărirea sistemului imunitar și nu de puține ori, în perioada de pandemie, medicii au insistat în favoarea suplimentelor de vitamina C și D.

În intervenția sa, Arhiepiscopul Tomisului, subliniază că „dacă mergi cu bună-cuviință, pentru sănătate, nu este păcat. „Nu e păcat niciun tratament”, a punctat el în discursul avut.

Sursă foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu