Directorul Apple, Tim Cook, cel care a preluat ştafeta de la regretatul Steve Jobs, şi echipa sa au prezentat noul iPhone, botezat iPhone 5. Telefonul mobil are un ecran de  4 inch,  1.136x 640 pixeli cu retina display 326 ppi.  iPhone 5 este fabricat din sticlă şi din aluminiu, este mai uşor şi mai subţire decât oricare alt iPhone. Are 7,6 mm grosime şi 112 grame, fiind cu 20% mai uşor decât iPhone 4S.
În ceea ce priveşte conectivitatea, noul iPhone va suporta GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA, HSPA+ si LTE, adică va suporta viteze de transfer de 100 de Mbps. 
Procesorul A6, de doua ori mai rapid, este cu 22% mai mic şi mult mai eficient energetic.
Bateria oferă o autonomie de 8 ore în regim 3G şi 10 ore cu wi-fi-ul pornit. Camera foto are 8 megapixeli, 3.264×2.448 pixeli. Aceasta poate captura imagini mult mai rapid şi conţine funcţia Panorama, care permite capturarea de imagini cu o rezoluţie de 28 de megapixeli. Camera poate filma în mod full HD, 1080p şi include funcţia de recunoaştere facială. Camera frontală este HD 720p. iPhone 5 are trei microfoane pentru recunoştere vocală şi anularea zgomotului de fond.
iPhone 5 vine cu un nou conector, numit Lightning, care este cu 80% mai mic decât cel actual.Sistemul de operare de pe iPhone 5 este iOS 6.
Cei de la Apple spun că asistentul personal Siri a fost îmbunătăţit.

iPhone 5 nu are NFC precum Samsung Galaxy SIII, nici încărcare fără fir ca Nokia Lumia 920. Nu există nici port microUSB.
Preţurile vor fi de 199 $ pentru modelul cu 16 GB, 299 $ pentru cel de 32 GB şi 399 $ pentru modelul de 64 GB, evident  cu contract pe doi ani la operator. Preţurile pentru iPhone 4S vor începe de la 99 de dolari.
iPhone 5 va fi disponibil, în alb şi negru, începând din 21 septembrie în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franţa, Australia, Japonia, Hong Kong şi Singapore.  Luna următoare va fi disponibil în alte 20 de ţări, însă România nu se numără printre ele. iPhone 5 va ajunge în ţara noastră oficial în decembrie, însă pe căi neoficiale probabil va fi în ţară de luna viitoare.
iPhone 5 vs Samsung S III

Cel mai mare concurent pentru iPhone 5 este Samsung Galaxy SIII. Lansat în luna mai a acestui an telefonul s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare, la nivel global, iar în luna august a reuşit să detroneze iPhone 4S din topul vânzărilor de smartphone-uri de pe piaţa americană.

Apple a câştigat recent procesul cu Samsung în SUA în urma căruia compania sud-coreeană va trebui să plătească suma de 1,051 miliarde de dolari ca despăgubiri pentru încălcarea unor brevete.

Apple a mai cerut interzicerea comercializarii în SUA a opt modele de telefoane produse de Samsung, care, în opinia Apple, au fost realizate pe baza unor brevete ale companiei. Justiţia americană va examina pe data de 6 decembrie solicitarea companiei.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/_ghA5Nb1cBk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>