Compania Apple a anunţat astăzi că tableta de Internet iPad va fi disponibilă în mai multe ţări din Europa începând din 28 mai.

iPad va putea fi precomandat, de locuitorii din Australia, Canada, Franţa, Spania, Germania, Japonia, Eleveţia, Marea Britanie şi Italia, începând de luni, 10 mai, primele modele urmând să ajungă în magazine pe 28 mai.

Până la finele lunii iulie, aparatul va fi disponibil şi în Austria, Belgia, Hong Kong, Irlanda, Luxemburg, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă şi Singapore.  Cel mai ieftin iPad va costa pe Bătrânul Continent 499 de euro, iar cel mai scump 799 de euro.

Apple a amânat lansarea iPad pe plan international, programată la sfârşitul lunii aprilie, din cauza cererii foarte mari din SUA.

Tableta de Internet, care este disponibilă în Statele Unite din 3 aprilie, s-a vândut în peste un milion de exemplare, iar clienţii au descărcat peste 12 milioane de aplicaţii din App Store şi peste 1,5 milioane de cărţi digitale din iBookstore.

iPad are un procesor Apple A4 de 1 GHz, un ecran de 9,7 inch (1024×768 pixeli), Wi-Fi,  Bluetooth şi o baterie cu o autonomie de 10 ore. Dispozitivul este ideal pentru a naviga pe Internet, pentru a viziona filme sau pentru jocuri.

SURSA: Apple.com