Protestul AUR, criticat de PNL

Protestul AUR din fața ministerului Sănătății faţă de proiectul de lege prin care „se încearcă introducerea vaccinării obligatorii” a fost marcat de violenţe, îmbrânceli şi scandal. Protestul a avut loc în ciuda faptului că ministrul Alexandru Rafila a spus clar că vaccinarea este „opţională”, iar Ministerul Sănătăţii nu promovează „în niciun fel obligativitatea vaccinării”.

În acest context, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat de asemenea, lansând acuzații la adresa liderului AUR, George Simion. Liberalul susține că Simion „dezinformează românii şi foloseşte populaţia în propriul interes electoral, cu unicul scop de a destabiliza societatea şi de a semăna ură şi dezbinare”.

„Asistăm astăzi la un nou protest marca AUR, cu violenţe, îmbrânceli şi scandal. George Simion dezinformează românii şi foloseşte populaţia în propriul interes electoral, cu unicul scop de a destabiliza societatea şi de a semăna ură şi dezbinare.

Vedem şi astăzi duplicitatea liderului AUR: în timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonşalant că şi-ar vaccina copiii. Cu alte cuvinte, siguranţă pentru ai lui şi haos şi riscuri de sănătate pentru români”, spune purtătorul de cuvânt al PNL.

Episoade tot mai frecvente din cauza dezinformării

Ionuţ Stroe arată că „este periculos deja că astfel de episoade apar frecvent, din cauza dezinformărilor făcute cu bună ştiinţă de formaţiuni politice nocive, cu un discurs clar împotriva intereselor românilor”.

„Noi toţi trebuie să condamnăm ferm astfel de acţiuni. Ele au un potenţial destabilizator care nu are ce căuta într-o societate europeană democratică puternică. De altfel, informaţiile pe care le propagă AUR nu au în realitate nicio bază reală: strategia de vaccinare doar oferă acces gratuit celor care doresc să se imunizeze, fără să instituie obligativitatea vaccinării.

Este scris negru pe alb, dar asta nu contează. Instrumentele electorale cu care operează George Simion şi AUR sunt doar minciuna şi propaganda”, afirmă Stroe.

Un protest AUR împotriva vaccinării obligatorii are loc, joi, la Ministerul Sănătăţii, mai multe persoane cerând demisia ministrului Rafila. O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută ca „stegarul dac”, s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătăţii şi voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila.

Ministrul PSD a reiterat că vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie şi a adăugat că „orice demonstraţie a unui partid politic, este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei”.