Ionuț Stroe l-a felicitat de Daniel Băluță pentru proiectele din Sectorul 4

Prezent la ceremonia de lansare a candidaturii lui Daniel Băluță pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4, Ionuț Stroe l-a felicitat pe acesta pentru proiectele realizate și pentru eforturile depuse.

„Acestea sunt lucruri cu care venim de fiecare dată în întâmpinarea aşteptărilor acestor oameni, mult mai mult decât orice fel de gargară politică, mult mai mult decât orice fel de mesaje mai mult sau mai puţin inventate politic. (…)

Mie îmi place să vă spun, o repet de fiecare dată, Daniel este cel mai liberal primar social-democrat şi eu o cred şi o spun din tot sufletul, pentru că este un primar al investiţiilor, al dinamicii economice, este un primar cu o viziune mult asemănătoare, dacă n-aş putea spune identică, cu cea pe care noi, liberalii, încercăm să o promovăm”, a declarat el.

Ionuț Stroe a adăugat că „această frumoasă construcţie politică merge mai departe, dincolo de interesul politic”.

„E nevoie să facem un pas către alt nivel de competenţă, un pas către un alt nivel de administraţie, un pas către un alt nivel al elitelor. Lucrul acesta primarul Băluţă l-a făcut în Sectorul 4. (…) În viziunea noastră, a liberalilor, e nevoie de două ingrediente pentru atinge acest nivel al elitelor din administraţia publică locală.

Primul dintre ele este coeziunea politică. (…) E nevoie mai presus de orice fel de orgoliu, interes politic sau ideologie de o foarte bună şi strânsă colaborare pentru a avea rezultate concrete şi munca noastră să aibă un impact pozitiv în viaţa oamenilor pe care avem pretenţia că-i conducem şi au investit încredere în noi.

Doi – este nevoie într-adevăr să găsim oamenii potriviţi şi aici primarul Daniel Băluţă este un om energic, un om hotărât, un om curajos şi un om care a demonstrat că lucrurile se pot face mult mai bine decât mulţi alţii în această ţară”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Premieră pentru București

Daniel Baluță
Daniel Băluță / SURSA FOTO: Inquam Photos, Malina Norocea

Tot miercuri, Daniel Băluță a anunțat o premieră pentru București: finalizarea procedurilor de proiectare a primelor etape ale lucrărilor pentru „proiectul gigant” de înlocuire totală a planșeului din Piața Unirii, o bucățică imensă de beton care acoperă actualmente zona respectivă.

De asemenea, un alt proiect important, deja finalizat de Primăria Sectorului 4, este Stația de Metrou „Tudor Arghezi”, inaugurată în 2023. Pentru acest ultim proiect, Daniel Băluță primește „Premiul pentru prima stație de metrou construită de o autoritate locală” din partea Revistei Capital.

„Suntem onorați să primim acest premiu în numele întregii echipe de la Sectorul 4. Este îmbucurător pentru noi că proiectele noastre sunt vizibile și apreciate. Pot spune că nu ne vom opri aici. Avem în continuare proiecte de infrastructură, proiecte mari de care Bucureștiul are nevoie.

Țin cu bucurie să anunț că în Sectorul 4 lucrăm pentru extinderea magistralei de metrou M2 cu încă trei stații în comuna Berceni. Mulțumesc tuturor partenerilor noștri, fără ei nu am putea realiza toate aceste proiecte”, spune Andrei Trocan, City Manager la Sectorul 4 pe scena Premiilor Capital.

Într-un interviu acordat Revistei Capital, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a menționat despre Stația de Metrou „Tudor Arghezi” că:

„Este prima și singura construită vreodată de către o autoritate locală, pentru că, înainte de acesta, primăriilor nu le permitea legea sa acceseze banii pentru astfel de proiecte. Noi am reușit nu doar să schimbăm legislația, ci să și construim această stație, folosind peste 50 de milioane de euro bani nerambursabili”.

Cu toate acestea, acesta este doar un exemplu care a captat atenția publică în momentul său. Cu toate acestea, Primăria Sectorului 4 are o gamă largă de proiecte în desfășurare. Daniel Băluță, primarul, a menționat și inaugurarea Pasajului „Europa Unită”, deschiderea Parcului „Tudor Arghezi”, cel mai recent parc din Capitală, finalizarea construcției Amfiteatrului UMF Carol Davila și finalizarea lucrărilor de construcție, amenajare și echipare a Spitalului de Stomatologie, singura instituție medicală de acest fel construită de la zero în România după Revoluția din 1989. Mai multe puteți citi aici.