PNL caută cei mai buni candidați pentru alegerile locale

După sondajul INSCOP, Adrian Veștea și-a exprimat speranța ca în urma alegerilor locale, PNL să ajungă chiar pe primul loc.

„Eu fac politică de foarte multă vreme și aveam astfel de așteptare, ținând cont de faptul că PNL a câștigat detașat alegerile locale din anul 2020”, a declarat el într-o intervenție la Antena 3.

Ministrul Dezvoltării a mai spus că PNL, în continuare, va identifica cei mai buni candidați pentru alegerile locale. Potrivit lui, „vedem că s-au stabilizat toate aceste procente, chiar sunt în creștere”.

„Ceea ce vă pot asigura este că primarii care sunt în funcție, și vă spune o persoană responsabilă care a fost în treizeci și cinci de județe, se vede diferența între comunitățile care sunt administrate de către primari liberali și acest lucru va duce la o creștere și pe viitor”, a afirmat acesta.

„Eu am în continuare optimismul ca PNL poate ajunge, în urma alegerilor locale, chiar pe primul loc, exact cum a fost și anul 2020, chiar dacă în unele situații au mai existat migrări ale primarilor”, a adăugat politicianul.

PNL
PNL; SURSA FOTO: PNL

Liberalii au identificat persoane competente

Adrian Veștea a declarat că PNL și-a identificat persoane competente care să poată candida și să poată obține un scor foarte bun, ba chiar să câștige primăriile.

„După cum vedem, au început diverse atacuri în zona liderilor locali, dar cred că este foarte bine că mergem separat, atâta vreme cât fiecare dintre cele două partide au o anumită identitate, un anumit electorat”, a explicat acesta.

Potrivit lui, în felul acesta, fiecare dintre candidații lor își poate prezenta atât proiectele proprii, cât și proiectele pe care doresc să le implementeze la nivelul diverselor comunității.

„Cred că ar fi fost o nedreptate pentru anumiți primari, în situația în care nu i-am fi lăsat să candideze”, a spus ministrul Dezvoltării.

„Până la urmă, procesul electoral este o competiție, este o competiție în care fiecare dintre candidați trebuie să-și prezinte obiectivele , programul pe care dorește să-l implementeze în perioada următoare, iar în felul acesta dăm mai multe oportunități electoratului de a se prezenta la vot”, a adăugat el.

Alianța PSD-PNL a crescut în sondaje

Conform sondajului realizat de INSCOP, alianța PSD-PNL a înregistrat o creștere în sondaje pentru alegerile europarlamentare. Potrivit instituției, coaliția a acumulat trei procente în plus față de luna anterioară și a atins un nivel de 46,6% intenție de vot.

Potrivit INSCOP, din totalul de 60% dintre românii care ar urma să participe la vot, 46,6% ar intenționa să voteze cu Alianța PSD-PNL. Pe locurile următoare se situează AUR, cu 16,7%, și Alianța Dreapta Unită, cu 13,8%.

În comparație cu luna precedentă, Alianța PSD-PNL înregistrează o creștere de aproape trei procente, în timp ce AUR și SOS România înregistrează o pierdere cumulată de aproximativ 6 procente.

Raportat la cei care au exprimat o preferință pentru un partid din listă, indiferent dacă afirmă că vor vota sau nu (reprezentând 74,4% din totalul eșantionului), 46,6% dintre români ar opta pentru Alianța PSD-PNL (față de 43,7% în martie).

Pe locurile următoare se află AUR, cu 16,7%, față de 20,6% în martie, și Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, FD), cu 13,8%, față de 13,7% în martie. Mai multe puteți citi aici.