PSD schimbă dinamica alegerilor locale din București

Prim-vicepreședintele PNL și membru al Parlamentului European, Rareș Bogdan, afirmă că dinamica alegerilor locale din București se modifică odată cu implicarea PSD, deoarece acest partid beneficiază de susținerea solidă a unui nucleu de electorat în capitală.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a sugerat că, până în acel moment, Piedone reprezenta o parte semnificativă din electoratul PSD din București.

El a indicat că Gabriela Firea atrage o mare simpatie în rândul electoratului social-democrat din București și din alte zone.

Astfel, liberalul a speculat că cea mai mare parte a acestui electorat probabil se va îndrepta către Gabriela Firea.

Acest lucru ar duce la o scădere a procentelor pe care Cristian Popescu Piedone le avea până în acel moment în intenția de vot.

„Până în momentul acesta domnul Piedone lua o bucată importantă a electoratului Partidului Social Democrat din București.

Doamna Firea este un candidat asimilat cu Partidul Social Democrat și se bucură de o simpatie foarte mare în rândul electoratului PSD din București și nu numai.

Și atunci, cea mai mare parte a acestui electorat care nu a fost convins de domnul Cîrstoiu și care se îndrepta către domnul Cristian Popescu Piedone probabil va migra către doamna Firea.

Evident, acele procente pe care domnul Cristian Popescu Piedone le avea până în momentul acesta în intenția de vot se vor modifica, vor scădea”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan, la postul de televiziune Antena 3 – CNN.

Rares Bogdan, PNL, Parlamentul European, Schengen
SURSA FOTO: Facebook, Rareș Bogdan

PSD are cel mai mare scor în Capitală

El a mai spus că va fi interesat de observat cât de mult se va schimba procentul PSD.

Din punctul său de vedere, scorul Gabrielei Firea nu ar putea fi sub 25% de la anunțul inițial al candidaturii, considerând acesta un scor minim.

„Este de văzut în perioada următoare cât de mult se va modifica acel procent.

Din punctul meu de vedere, scorul doamnei Firea, de la primul anunț al candidaturii, nu poate fi sub 25%, pentru că este și scorul minim. Este nucleul dur al electoratului PSD care va migra către domnia sa (…)”, spune acesta.

Gabriela Firea, PSD, Bucuresti, alegeri
SURSA FOTO: Facebook/Gabriela Firea

Electoratul bucureștean se împarte în două categorii: cei pro-primar și cei anti-primarul în funcție, cu primarul în funcție având o nișă de susținători fermă.

În ceea ce privește cealaltă categorie, mai numeroasă, care este anti-primar, el a explicat că există o luptă acerbă între mai mulți candidați în prezent.

„Până la urmă nu cred că e o surpriză pentru nimeni: electoratul în București înainte de aceste alegeri este împărțit în două categorii – o parte pro-primar și o parte anti-primarul în funcție. Primarul în funcție are o nișă din electorat care este a domniei sale. Acolo nu poate spera nimeni să umble.

Partea cealaltă care este anti, evident că este mult mai numeroasă decât cea pro-primar și aici se luptă un număr mare de candidați în momentul de față”, continuă Rareș Bogdan.

Rares Bogdan, PNL
SURSA FOTO: Facebook/Rares Bogdan

PSD nu a avut un candidat propriu

De asemenea, a menționat că Piedone, a fost primul care și-a anunțat candidatura. Astfel, areușit să atragă cea mai mare parte a acestui electorat.

Europarlamentarul a evidențiat că faptul că PSD nu a avut un candidat propriu. Astfel, o parte semnificativă a acestui electorat să a decis să rămână alături de Cristian Popescu Piedone.

„Domnul Cristian Popescu Piedone fiind primul care și-a anunțat această candidatură, evident că a adunat cea mai mare parte a acelui electorat…

Faptul că Partidul Social Democrat, care are cel mai mare scor în București în momentul de față, nu a avut un candidat propriu, a făcut ca cea mai mare parte a acelui electorat să rămână la Cristian Popescu Piedone”, a explicat Rareș Bogdan.