"Imaginea bugetului este destul de complicată în momentul de faţă, cu o colectare sub aşteptări a veniturilor, creştere sub aşteptări a cheltuielilor sociale şi o ajustare masivă a investiţiilor publice. Veniturile bugetare sunt în scădere de doi ani. Am pierdut cam 2% din PIB venituri din taxe şi impozite după reducerea de TVA, de la 8% venituri din TVA suntem astăzi la 6,3% din PIB, 1,7% din PIB pierdere de venituri bugetare, în condiţiile în care avem o pondere a veniturilor bugetare din taxe şi impozite foarte mică, cea mai mică la nivel european, după Irlanda", a spus Dumitru, citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, la nivelul deficitului bugetar derapajul este absolut evident şi a spune că şi alţii au deficite mari este complet fals. 

"Dacă ne uităm pe proiecţia Comisiei Europene pentru 2018/2019, chiar şi în 2017, la 3% avem proiecţia pentru anul acesta, am avea deficitul cel mai mare din Europa, alături de Spania. În 2018/2019, conform proiecţiei Comisiei Europene, vom avea de departe cel mai mare deficit din Europa. Nicio altă ţară nu va mai fi la peste 3%. Noi vom avea, conform proiecţiei actualizate a Comisiei Europene, 3,9%, respectiv 4,1%. Este o ieşire în decor pe care pieţele financiare probabil că nu o vor ignora. 3% ar trebui să fie deficitul maxim pe care ar trebui să-l facem de-a lungul ciclului economic. Adică în cele mai proaste momente ale ciclului economic. Noi îl facem în cele mai bune momente ale ciclului. Imaginaţi-vă ce ar însemna anul acesta, cu o creştere economică de peste 7% şi cu deficit de 3%. Este mult prea mult, un deficit mult prea mare", a atras atenţia preşedintele Consiliului Fiscal.