Ion Țiriac renunță la funcția de președinte a FRT. El a adăugat că oamenii sunt bine veniți să își aleagă noul președinte în momentul alegerilor.

”Pe mine mă întrebaţi de acum ca persoană fizică, pentru că oamenii îşi vor alege un nou preşedinte la FRT”, a anunțat Ion Țiriac.

Miliardarul a fost întrebat cine l-ar putea înlocui la conducerea FRT, dând un răspuns ironic.

”Domnul Iohannis e ocupat cu preşedinţia, domnul Cîţu e cu guvernul, pe alții nu mai știu”, a spus Țiriac.

Ion Țiriac, divergențe mari după decizia privind Jocurile Olimpice 

În același timp, miliardarul a mai vorbit și despre divergențele pe care le are în ultima perioadă cu Ministerul Tineretului și Sportului, în contextul în care  jucătoarele de tenis calificate pentru Jocurile Olimpice, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu, nu vor merge la Tokyo, din cauza problemelor medicale.

În acest context, Ion Țiriac i-a dat un răspuns tranșant, lui Eduard Novak, cel care a anunțat că MTS va tăia finanțarea către FRT, despre care fostul mare jucător de tenis susține că, de fapt, nici nu există.

Mai exact, miliardarul susține că suma pe care vor să o taie nici măcar nu există, iar Comitetul doar ”se preface” că dă bani jucătorilor.

”M-a întrebat un domn de care n-am auzit în viaţa mea, dar care am înţeles că va fi înlocuit de la MTS. Ce finanțare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui e lefter, n-are doi lei în buzunar.

El se face că dă bani Comitetului, Comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la FED Cup. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern şi să spună că are de dat 6 milioane la FRT, că e o decizie executorie”, a transmis Ion Țiriac.