Ion Țiriac este foarte mândru de patinoarul său construit în Otopeni. Într-un interviu acordat pentru Digi Sport, omul de afaecri susține că talente noi încep deja să ia naștere în cadrul patinoarului.

Totodată, el a subliniat faptul că patinoarul din Otopeni este o oază pentru România, care este singura țară cu o astfel de investiție. Potrivit omului de afaceri, există 10 echipe de copii care încep să evolueze treptat.

Un exemplu dat de Țiriac este Budapesta.

”Avem echipa Simonei Halep, dar și alte echipe de copile, vreo 6-7-8-10 echipe, suntem singurii în Europa care avem așa ceva. Acest patinoar este o oază sau un stup. În deșertul ăsta din România, oaza noastră se întine de aici până la Brașov și de aici până la Marea Neagră. Budapesta, spre exemplu, are 22 de patinoare”, a spus Ion Țiriac, pentru sursa citată.

Ion Țiriac, mândru de afacerea sa

În același timp, Ion Țiriac a mai spus și până la ce vârstă sunt pregătiți copiii la patinoarul său. Mai exact, potrivit miliardarului, nu există limită de intrare și nici nu se percep taxe pentru părinți.

Unii copii sunt pregătiți până la 4 ani, iar în total vin sute de copii, niciunul fiind dat afară. El a adăugat că există și sponsori care susțin patinoarul pentru a putea duce activitatea mai departe.

”În această oază, avem sute și sute de copii care se prezintă și pe care-i pregătim până la 4 ani. ‘Bătrânii’ de 10-12 ani sunt deja juniori, au deja cinci ani de antrenamete se bat cu cei din Ardeal. Vin 300-400 de copii la selecții iar noi nu dăm afară pe niciunul!

Cu ajutorul sponsorilor, care contribuie până la acel milion de euro care costă patinoarul pe un an, ducem activitatea mai departe. E fosrte simplu. Până acum am avut mii și mii de copii în acest lăcaș, care a costat 3,5 milioane de euro. Este un exemplu”, a mai spus Țiriac, la Digi Sport.