Ion Stelian șochează! El ar fi adoptat strategia PSD în condițiile în care este candidatul USR la Primăria Constanța. Mai exact, așa cum susțin jurnaliștii de la dezvăluiri.ro, ar avea acum un discurs apropiat de cel al PSD. Sursa citată amintește că după ce acesta s-a remarcat prin opoziția împotriva Guvernului Dragnea, care încerca să modifice legile justiției, acum ar vira-o, încet dar sigur, spre stânga.

„Mai întâi, USR-istul a blocat unirea dreptei la Constanța, refuzând să îl susțină pe Vergil Chițac pentru candidatura la primărie, deși acesta din urmă s-a situat înaintea lui în toate sondajele de opinie realizate în ultimul an. Apoi a început să îl atace public pe candidatul PNL Vergil Chițac, uitând parcă de Decebal Făgădău, candidatul PSD – adversarul „ideologic” al USR”, susține sursa citată.

Jurnaliștii amintesc de cifrele ultimului sondaj de opinie realizat la comanda PNL, care de altfel l-ar fi supărat tare pe USR-istul Ion Stelian. Acesta a atacat firma care a realizat sondajul, acuzând-o că are legături cu serviciile secrete. În același timp, a contestat și rezultatele studiului sociologic.

„Sunt minciuni. De obicei, firmele de sondare încearcă să țină cu cineva, de obicei cu cei care comandă sondajele. Vorbim de firma INSCOP și după o cercetare rapidă pe Google mi-am dat seama că această firmă este condusă din zona serviciilor secrete. ”, a declarat USR-istul într-un interviu acordat publicației Replica, din Constanța.

„Am căutat și noi pe Google referințe la posibilele legături între INSCOP Research și „serviciile secrete” și am găsit articolul cu titlul Academia Română riscă să se compromită – e implicată într-o combinație securistă!, publicat în ediția de Moldova al oficiosului Rusiei, Sputnik. Articolul cu pricina comentează un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research și Academia Română în mai 2019, despre intenția de vot pentru alegerile europarlamentare din România. Cifrele care au enervat Moscova arătau o luptă strânsă între un PNL în creștere și un PSD într-o scădere drastică față de 2016”, a arătat sursa citată.

Potrivit sondajului de opinie realizat în urmă cu câteva zile de INSCOP Research pentru Primăria Constanța, cifrele indicau la capitolul intenție de vot că Vergil Chițac (PNL) ar avea 39,3%, Decebal Făgădău (PSD) – 31,7% și Stelian Ion (Alianța USR-PLUS) – 15,8.