„Dăncilă s-a consultat cu Iohannis!” este afirmația cu care începe postarea. Recent, gazetarul Cristian Tudor Popescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook care ironizează întrebarea apărută în ultima vreme legată de aria cercului. Aceasta este întreaga postare:

„Dăncilă s-a consultat cu Iohannis!

Unii cititori observă că „aria cercului” este egală cu 0 (zero), cercul fiind o mulțime de puncte geometrice care nu au arie și că, prin urmare, trebuie să spunem „aria discului mărginit de cerc”. I-am sunat pe prof. Dăncilă și pe prof. Iohannis, care s-au întâlnit, în sfârșit, s-au consultat și mi-au dat următorul răspuns:
„O astfel de formulare poate fi corectă, dar nu este compatibilă cu terminologia în cazul altor figuri geometrice plane. Se spune aria triunghiului, nu aria mărginită de triunghi, deși triunghiul este și el o mulțime de puncte geometrice adimensionale. La fel în cazul ariei pătratului, trapezului, pentagonului, dodecagonului și ce mai vreți dumneavoastră.
În cazul cercului, dicționarul face să avem cuvântul disc. În toate celelalte cazuri nu avem un cuvânt pentru aria «interioară». Pe cale de consecință, nu are rost să introducem o unică excepție terminologică, aria discului, în loc de aria cercului.
O altă observație ni se pare corectă: aria cercului (discului) nu poate fi calculată decât aproximativ, deoarece π, din formula πr², este un număr irațional și transcendent”.