Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări joia şi vinerea viitoare, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din Justiţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Întrebat dacă va participa la consultări Liviu Dragnea a declarat categoric: “nu merg pentru că nu îmi place personajul. Din partea PSD va merge cineva”, a completat Dragnea.

Potrivit sursei citate, joi, sunt invitaţi la consultări de la ora 15,00 reprezentanţii Partidului National Liberal; de la ora 16,00 – ai Uniunii Salvaţi România; de la ora 16,45 – ai Partidului Mişcarea Populară; de la ora 17,30 – ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din România; de la ora 18,15 – ai Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri sunt invitaţi la consultări de la ora 11,00 reprezentanţii Partidului Social Democrat şi de la ora 12,00 – ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.