Contractele de tolling reprezintă acordurile prin care care materia primă a unei companii este livrată pentru producţie celeilalte companii, în schimbul aceleiaşi cantităţi de produs final şi a plăţii procesului de fabricaţie.

Potrivit InterAgro, înţelegerea cu compania Gazprom Schweiz AG reprezintă o modalitate prin care se asigură funcţionarea neîntreruptă a întreprinderilor din sectorul chimic, creşterea numărului locurilor de muncă, rezolvarea unei părţi din problemele sociale cu care se confruntă localităţile monoindustriale.

Compania românească menţionează că mizează pe sprijinul acordat de statul român din punct de vedere administrativ şi legislativ, pentru a dezvolta o relaţie comercială în urma căreia să beneficieze cele două societăţi, precum şi industria chimică.

În decembrie 2011, Interagro estima exporturi de 600 milioane dolari în 2012, potrivit proprietarului companiei, Ioan Niculae.

‘Exporturile din anul 2011 s-au ridicat la 600 milioane dolari. Principalele produse au fost îngrăşămintele, urmate de cereale. În 2012, ne bazăm pe cererea de produse agricole, deoarece la alimente nu renunţă nimeni, indiferent de condiţiile economice. În ceea ce priveşte cifra de afaceri pentru export, ea va fi la acelaşi nivel cu cea din 2010, sau în scădere, din cauza condiţiilor economice’, a afirmat Ioan Niculae.

Gazprom Schweiz AG este deţinută în totalitate de Gazprom Germania GmbH, are sediul central în Elveţia şi face parte din grupul rus Gazprom, potrivit site-ului companiei.

SURSA: Agerpres