Potrivit unui comunicat al firmei, a fost achitat în întregime restul din suma aferentă salariilor compensatorii pentru persoanele disponibilizate în luna februarie 2013.

“Măsura face parte din planul de achitare integrală a obligațiilor față de angajați și de personalul disponibilizat anterior, plan pe care noul acționar majoritar l-a anunțat după preluarea întreprinderilor Mechel din România. Sumele folosite provin din returnarea de TVA realizată recent de Guvernul României. Fondurile astfel obținute au fost direcționate cu celeritate către achitarea integrală a restanțelor salariale de la Mechel Câmpia Turzii”, se precizează în sursa citată.

Totodată, Invest Nikarom anunţă că din acest moment nu mai există nici un fel de întârzieri în plata drepturilor bănești la nici una dintre întreprinderile Mechel Târgoviște, Ductil Steel Buzău, Mechel Câmpia Turzii, Laminorul Brăila, Ductil Steel Oțelu Roșu.

La finele lunii trecute, reprezentanţii Invest Nikarom au prezentat, în cadrul unei întâlniri cu presa, planurile de dezvoltare a celor cinci combinate preluate de la Mechel. Mai multe detalii puteţi citi aici:Ce planuri are noul acţionar al combinatelor preluate de la Mechel