Militari Residence, care este deja cel mai mare complex rezidenţial din ţară, va ajunge astfel la 56 de blocuri cu 5.600 de apartamente. Construcţia celor 14 blocuri din cadrul Militari Residence a fost demarată în a doua jumătate a acestui an. Aceasta este cea mai mare dezvoltare rezidenţială din ultimii cinci ani, numărul total al locuinţelor ce vor fi construite egalând numărul unităţilor rezindenţiale livrate în Capitală în anul 2012, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

“Datorită ritmului rapid de vânzare din cadrul ansamblului şi a cererii constante din partea clienţilor, am decis să accelerăm extinderea proiectului. În medie, vindem lunar între 60 şi 80 de apartamente”, a declarat Radu Teleman, director de marketing Militari Residence. “Vom continua să dezvoltăm în funcţie de apetitul cumpărătorilor, la preţuri corecte, acesta din urmă fiind un factor extrem de important în procesul decizional”, a adăugat Radu Teleman.

Preţurile locuinţelor din Militari Residence pornesc de la 450 euro/mp util şi includ TVA. Complexul cuprinde în prezent 42 de blocuri cu 4.000 de apartamente, fiind dezvoltat pe o suprafaţă totală de aproape 150 hectare.

Construcţia Militari Residence a fost demarată în anul 2008 şi, alături de unităţile locative, proiectul mai include circa 4.000 mp de parcuri, piscine interioare şi exterioare, 2.500 de locuri de parcare amenajate, restaurante, terase, cluburi wellness şi cabinete medicale, precum şi cinci săli de evenimente administrate de către dezvoltator.

Investiţia realizată în complex a fost de 73 mil. euro, provenind din fondurile proprii ale celor doi antreprenori şi fiind susţinută de vânzarea într-un ritm foarte bun a apartamentelor.

Constantin Căpăţână şi Iulian Robu, naşul şi finul, sunt un exemplu clar de antreprenori care au înflorit din pariul pe criză. Cei doi au început în perioada de „boom“ imobiliar să comaseze o serie de parcele de teren din satul Roşu, comuna Chiajna, la limita cartierului Militari din Bucureşti, cu scopul de a începe şi ei, la fel ca mulţi alţi antreprenori, construcţia unor blocuri de locuinţe cu regim de înălţime mic. Dacă pentru majoritatea investitorilor imobiliari criza a fost un dezastru, pentru familia Căpăţână-Robu a fost o binecuvântare. Cei doi parteneri şi-au început efectiv activitatea de dezvoltare după izbucnirea crizei, ceea ce le-a permis să beneficieze rapid de costuri reduse de construcţie şi posibilitatea stabilirii unor preţuri de circa 600 de euro/mp, de până la trei ori mai mici faţă de cele practicate de investitorii care construiseră în criză.