Aeroportul Baia Mare organizează licitaţie pentru atribuirea unui contract în valoare de 64,78 milioane lei, fără TVA, pentru construcţia unor piste de aterizare şi decolare, potrivit unui anunţ de participare postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Conform anunţului, contractul va fi încheiat pe o perioadă de cinci luni de la data atribuirii contractului.

Compania care va câştiga licitaţia trebuie să execute, printre altele, lucrări de construcţii de piste de decolare şi de aterizare, lucrări de construcţii de zone de staţionare a aeronavelor, să asigure servicii de asistenţă tehnică şi servicii de proiectare specializată. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 august 2015, ora 9,00.

Aeroportul Baia Mare a fost înfiinţat pe actualul amplasament în anul 1964, când a început construcţia pistei betonate. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de internet a aeroportului, prima aterizare a unui avion pe aceste meleaguri a avut loc în anul 1929, la bordul acelui avion aparţinând Flotilei de Aviaţie de Garda Someşeni-Cluj, aflându-se Regina Maria. Aeroportul Baia Mare, situat la 10 kilometri de centrul oraşului Baia Mare, are în prezent statut de regie autonomă cu specific deosebit, subordonata Consiliului Judeţean Maramureş.

Sursa: AGERPRES