Compania Superlit Romet S.A. Buzău a inaugurat oficial fabrica de tuburi din răşini poliesterice armate cu fire de sticlă, o investiţie de tip greenfield în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Cu aproape 100 de angajaţi şi o capacitate de producţie/comenzi de circa 20 milioane euro pe an, Superlit Romet SA Buzău vine să impulsioneze piaţa în continuă creştere a sistemelor de alimentare cu apă potabilă, minihidrocentralelor, instalaţiilor de irigaţie şi industriale şi canalizării.

Superlit Romet S.A. Buzău este înfiinţată în ianuarie 2007 şi având ca acţionari pe Superlit Uluslararasi Altyapi Ve Teknoloji Yatirimlari A.S. – Turcia şi Grup Romet SA Buzău.

Superlit Romet S.A. Buzău produce tuburi şi accesorii cu diametre nominale cuprinse între 300 şi 3000 mm, presiuni nominale de până la 32 bari şi clase de rigiditate de 2500, 5000 şi 10000 N/m2. Producţia este destinată atât pieţei interne cât şi exportului.

Superlit Romet S.A. Buzău este echipată cu tehnologie automatizată, incluzând echipamente şi instalaţii ecologice. Principalele avantaje ale produselor Superlit Romet sunt următoarele: durată lungă de utilizare (peste 75 de ani); pierderi hidraulice scăzute; greutate specifică redusă; rezistenţă ridicată la coroziune (se pot utiliza în condiţii de pH extreme fără protecţii interioară şi exterioară); rezistenţă superioară la abraziune; se pot livra cu lungimi de până la 15 m, reducându-se numărul de îmbinări.