Bicarbonatul de sodiu este acel pliculeț pe care îl vedem zilnic în dulapul din bucătărie, însă nu știm de ce. Mereu ne întrebăm „De ce a cumpărat mama așa ceva?” Ei bine, această întrebare are zeci de răspunsuri. Acest compus chimic este ideal pentru diverse activități casnice. În ciuda faptului că pare greu de acceptat, acest produs ne poate ajuta atât în igiena personală, cât și în curățarea hainelor delicate ale bebelușului familie. Dacă te-am făcut curios/ă, în rândurile următoare ți-am pregătit o listă cu situațiile ideale în care poți utiliza bicarbonartul de sodiu.

Bicarbonatului de sodiu, ieftin și super eficient

Propria pastă de dinți

Nimic nu este mai enervant decât o dimineață fără pastă de dinți. Imaginează-ți, este șapte dimineața, trebuie să îți cureți dantura, însă nu mai ai pastă de dinți, iar magazinele se deschid abia după ora 8. Nicio problemă, bicarbonatul de sodiu te poate salva de respirația urât mirositoare. Îți poți crea propria pastă de dinți cu ajutorul ingredientelor următoare:

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;

– jumătate de linguriță de sare de mare fină;

– 1 picătură de ulei esențial de mentă;

– o picătură de ulei esențial de portocale;

– o linguriță de ulei de cuișoare sau ulei esențial de scorțisoară;

Amestecă tot într-un bol până ce compoziția se trasformă într-o pastă groasă, ce poate fi pusă pe periuță.

Masaj

Scrub-ul este arhi-cunoscut, un produs care sare singur în coșurile de cumpărături ale adolescentelor și femeilor, motiv pentru care rafturile sunt aproape mereu goale. Dacă nu ai suficienți bănuți pentru un scrub sau dacă pur și simplu nu ai mai găsit niciunul în mall, nicio problemă. Mergi în supermarket și cumpără bicarbonat de sodiu. Acest compus chimic poate fi folosit în masajul facial și corporal. Îți poți crea propriul scrub acasă din trei părți bicarbonat de sodiu și o parte apă. Este ieftin și delicat cu pielea.

Mirosurile deranjante

Deși usturoiul și ceapa sunt prezente în orice rețetă, mirosul lor ne face să renunțăm la gătit, uneori. Dacă dorești să pregătești un sos de usturoi, însă îți e teamă că mâinile tale vor mirosi după, folosește bicarbonat de sodiu. Amestecă acest praf alb în săpun lichid pentru mâini. Prin acest amestec vei scăpa de orice miros neplăcut de usturoi, ceapă sau pește.

Hainele bebelușilor

Nu în ultimul rând, bicarbonatul de sodiu este recomandat în curățarea petelor de pe hainele copiilor. Este cunoscut faptul că bebelușii au piele sensibilă, de aceea trebuie să folosim detergenți speciali pentru hainele lor. Deși nu le provoacă iritații, aceste produse nu îndepărtează în totalitate urmele de murdărie. Orice pată buclucașă poate fi îndepărtată dacă adaugi o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu în detergentul lichid pentru copii, potrivit vegis.ro.