Pe lângă produsele cosmetice, care pot fi găsite în magazinul online Makeup, și procedurile faciale, masajul  este o metodă sigură de menținere a tinereții. Astăzi vom descoperi care sunt beneficiile acestuia, precum și la ce ar trebui să acordăm atenție în timp ce îl efectuăm.

Masajul facial oferă o mulțime de beneficii, cum ar fi:

– îmbunătățește circulația sângelui prin saturarea celulelor pielii cu oxigen.

– accelerează metabolismul în straturile pielii.

– uniformizează  nuanța pielii, reducând astfel vizibilitatea petelor pigmentare.

– curăță porii și reglează glandele sebacee, reduce inflamația și acneea.

– îmbunătățește tonusul mușchilor feței, conferindu-le fermitate și expresivitate.

– reduce ridurile și previne reapariția lor.

Masajele sunt simple mecanice, ultrasonice și chiar microcurente.

Datorită presiunii exercitate în timpul masajului (atât pe gât, cât și pe față), fluxul sanguin se îmbunătățește și, prin urmare, pielea devine tonifiată și ridurile sunt netezite.

Gua Sha îmbunătățește bunăstarea și sănătatea corpului în ansamblu, deoarece activează sistemul nostru limfatic. Prin elaborarea căilor limfatice, echilibrul hidric al celulelor este restabilit. Și, de asemenea, acest proces asigură eliminarea toxinelor.

Procedura trebuie efectuată de-a lungul liniilor de masaj: de la centrul frunții la tâmple, de la aripile nasului la tâmple, de la vârful nasului până la centrul frunții, de la colțurile gurii până la mijlocul urechilor, de la centrul bărbiei până la lobii urechii. În prezența ridurilor adânci pe frunte, trebuie să neteziți cu atenție de la pliul sprâncenelor până la linia părului. Când lucrați pe gât și decolteu, mișcările din centru ar trebui să urce până la bărbie, iar pe laturi – în direcția opusă, de la maxilar la clavicule. „Masajul poate fi efectuat cu două accesorii simultan (sincron) și cu o intensitate diferită.

Dacă aveți un singur massager, lucrați mai întâi pe partea dreaptă a feței, apoi pe stânga. O etapă foarte importantă înainte de a face masajul facial este curățarea temeinică a pielii. Dacă dețineți un ten uscat, puteți folosi ulei  pentru a facilita procesul în sine. Luați în considerare direcția de mișcare a fluxului limfatic.

Cât de des trebuie să efectuați un asemenea masaj?

Pentru a scăpa rapid de edem, este suficient să faceți masaj timp de 5-10 minute dimineața. Treptat, perioada poate fi mărită până la 40 de minute.

Dacă aveți nevoie de un efect mai durabil, atunci puteți efectua un curs de masaj. În medie, se desfășoară timp de o lună, în fiecare zi, în sesiuni de 30 de minute.

Nu forțați și nu exagerați la capitolul intensitate

Realizați fiecare mișcare cu drag și bucură-te de acest accesoriu.

(P)