Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a susținut miercuri o conferință de presă. Dăncilă a fost întrebată de unul dintre reporteri cum se evaluează din punct de vedere intelectual, având în vedere cele declarate, atât de Klaus Iohannis, cât și de colegi social-democrați.

„Doamna Dăncilă, foarte mulți, și contracandidatul dumneavoastră și colegi de-ai dumneavoastră de partid, fac referire la nivelul dumneavoastră intelectual. Care este propria dumneavoatră evaluare despre dumneavoastră din punct de vedere intelectual?”

„Tocmai de aceea, aș vrea să se vadă adevărata valoare la această dezbatere. Pentru că au foarte mulți care au venit în spațiul public și au șters pe jos. Mă uitam astăzi la câte greșeli. Vă rog frumos, luați discursul domnului Iohannis și vedeți câte greșeli a făcut. Nu am văzut pe nimeni care să-l taxeze. De ce? Pentru că sunt femeie? Sau… că sunt prima femeie care cand… contracandidat… prima femeie care a intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale?

Vă rog mult, uitați-vă pe ceea ce a spus domnul Iohannis astăzi și o să găsiți o grămadă de greșeli. Atunci, evaluarea o facem în funcție de aceste greșeli? Haideți să mergem la această dezbatere și să vedem care este capacitatea fiecăruia dintre noi și atunci toți românii pot să-și facă o imagine despre ceii doi candidați”, a răspuns Viorica Dăncilă.