Poliţiştii din Capitală fac apel la cetățeni pentru a fi mai atenți după ce un caz de acest fel s-a întâmplat în București.

Polițiștii caută niște indivizi care au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce încearau să intre în diverse apartamente. Una dintre locuinţe nu era încuiată, iar bărbatul a intrat înăuntru. La momentul acela, în apartament erau doi bătrăni.

Hoţii au plecat cu un telefon şi un portofel, iar acesta a fost un caz fericit, deoarece aceștia au fugit şi nu s-a ajuns la o interacţiune directă cu proprietarii.

Poliţiştii spun că infractorii care folosesc această metodă banală sunt de obicei hoţi de ocazie, neexperimentaţi, disperaţi să găsească bani sub orice formă, oamenii ai străzii sau consumatori de droguri.

Cum vă puteți proteja

Sfatul polițiștilor este ca în cazul în care o persoană se află singură cu un necunoscut în casă, să nu riposteze, deoarece aceşti infractori sunt de obicei haotici. „Cel mai bine ar fi să vă îndepărtaţi de ei şi să vă ascundeţi într-o cameră.”

“Nu recomandăm să riposteze, nu ştiu cât de periculoase sunt acele persoane, dacă au sau nu arme asupra lor, de aceea recomandăm să sune la 112”, a declarat Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei:

„Pentru siguranţa dumneavoastră, cel mai bine ar fi să încuiaţi uşa de la intrare, chiar dacă sunteţi acasă. Măsurile de precauţie nu strică, mai ales în această perioadă, când furturile par că se rostogolesc într-un vacarm legislativ.

Cum legea permite împăcarea cu păgubiţii, unii infractori nu au limită. De exemplu, în prima jumătate a anului, peste 4.500 de hoţi s-au împăcat cu victimele lor şi au scăpat fără cazier, în vreme ce numai 2.800 dintre ei au fost trimişi în judecată”, a mai adăugat acesta.