Valoarea plafonului capitalului social creşte astfel cu 65%, de la suma de 491,111 milioane de lei până la suma de 814,111 milioane lei (189,3 milioane euro). Urmare a majorării de capital, cotele de participaţie la capitalul social al celor doi acţionari rămân neschimbate – Intesa Sanpaolo SpA deţine 99,61% din acţiuni, iar Intesa Sanpaolo Holding Internaţional S.A. restul de 0,39%.

Majorarea capitalului va susţine astfel consolidarea poziţiei şi a operaţiunilor băncii pe piaţa locală, precum şi procesul de fuziune între Intesa Sanpaolo Bank şi CR Firenze programat pentru jumătatea anului 2012.
După primele 9 luni din acest an, Intesa Sanpaolo şi-a adâncit pierderile de peste patru ori, până la 17 milioane euro, de la 4 milioane euro în perioada similară din 2010.

Intesa Sanpaolo Bank este parte a Grupului Intesa Sanpaolo, una dintre cele mai importante instituţii financiar bancare din zona euro şi lider în Italia. Activităţile internaţionale ale grupului sunt concentrate în regiunea Europei Centrale şi de Est, precum şi în bazinul Mediteranean, unde operează în 13 ţări printr-o reţea de circa 1.700 de unităţi şi 8,3 milioane de clienţi. De altfel, Grupul Intesa Sanpaolo are o reţea internaţională activă în 29 de ţări din întreaga lume pentru a susţine clienţii corporate.

Te-ar putea interesa și: