România ar putea avea o creştere economică de 3% în acest an, peste cele mai recente estimări, în contextul revenirii economiei la nivel european şi unei conjuncturi mai favorabile a previziunilor, afirmă Giovanni Ravasio, preşedintele Intesa Sanpaolo Bank România.

„Cred că România va putea să realizeze o creştere economică în 2010 peste consensul actual, de 1-1,5%. Consider că România poate să atingă o rată de creştere economică de 3% în acest an”, a spus Ravasio.

Oficialul Intesa consideră că în toată Europa are loc o revenire a economiilor astfel că, lună după lună, toate previziunile au fost reviziute în creştere în ultima perioadă.

Ca exemplu, Ravasio a arătat că Deutsche Bank şi-a majorat prognoza pentru creşterea economică a Germaniei la 2% pentru 2010, după ce în decembrie anul trecut avea o estimare de 0,75%.

Pe de altă parte, economistul sugerează că anumiţi indicatori macroeconomici, precum şomajul şi creditele neperformante, nu reflectă situaţiile prezente, fiind rezultatul unor acţiuni din trecut.

SURSA: Mediafax