Marcel Ciolacu linişteşte românii! Ce se întâmplă, de fapt, cu legea privind banii cash

Marcel Ciolacu a făcut anunţul serii în România despre banii cash! După întreg scandalul care a izbucnit legat de restricţiile ce urmează să fie impuse de autorităţi, şeful Guvernului a venit cu noi explicaţii.

Ciolacu spune că nimeni nu are nimic cu banii numerar şi aceştia nu vor fi interzişi. Oricine va putea să cheltuie liniştit până la 5.000 de lei într-un loc.

El spune că nu este o măsură ţintită către cetăţeni. Premierul a venit şi cu un exemplu plastic, afirmând că, de acum, nu se va mai putea cumpără un Ferrari cu sacoşa de bani.

„Cine are ceva cu cash-ul? Nu aveţi cash la dumneavoastră? Toată lumea, poţi să cheltui până la 5.000 de lei. (…)

Eu pot să cheltui cât vreau din 5.000 de lei, lăsaţi-mă în pace, ce problemă? Doar că, cu adevărat, nu mai pot la dumneavoastră, agent economic, să îmi cumpăr Ferrari cu sacoşa.

Nu are nimica cu niciun cetăţean”, a afirmat Marcel Ciolacu în emisiunea lui Ionuţ Cristache de la Prima News.

La fel cum unii susţineau că se fură prin lege copiii românilor, aşa se vorbeşte şi de interzicerea banilor cash

Prim-ministrul a subliniat că povestea interzicerii banilor cash este o pură invenţie, la fel cum circulau zvonuri privind legea care fură copiii românilor.

Adevăratul scop al restricţionării plăţilor cu bani cash este lupta împotriva evaziunii fiscale, a explicat Marcel Ciolacu.

Este „o poveste scoasă, ca multe altele (faptul că s-ar interzice cash-ul – n.r.).

Vă aduceţi aminte de legea cu se fură copiii românilor? Ştiţi foarte bine că nu fura nimeni, se protejau de fapt copiii. Suntem în aceeaşi paradigmă, nu mai furăm copiii, desfiinţăm cash-ul.

Binenţeles (că scopul legii are legătură cu evaziunea fiscală – n.r.). Păi de unde este, domnule, evaziunea?”, a mai spus Marcel Ciolacu, duminică seară.

Experţii fiscali au venit cu această propunere, nu liderii politici

Nu este pentru prima oară când şeful Guvernului vorbeşte despre acest subiect. Acum câteva zile, el explica faptul că experţii în domeniul fiscal au venit cu această iniţiativă.

„Nu aveţi bani cash? Cu adevărat, nu am sacoul ăla făcător de bani, dar prin maşină am bani, ca să nu se mai întâmple… Cineva a interzis banii cash? Este vorba ca într-un singur loc să nu poţi cheltui mai mult de 5.000 de lei ca persoană fizică.

Presupun că e o măsură de combatere a evaziunii, discutată nu de liderii politici, că nu suntem experţi în combaterea evaziunii fiscale. E o măsură. Am înţeles că nu mai exista la registrul de casă plafon de casă. Şi s-a luat o măsură, să fie până în 50.000 de lei. Presupun că au avut discuţii cu antreprenorii. (…)

Tu poţi să cheltui în zece locuri de 5.000 de lei. Deci, 50.000 poţi să cheltui de la un colţ al străzii până la celălalt colţ al străzii. (…)

Nu mă aveţi client în acest joc. Un joc ipocrit, speculat de anumiţi politicieni, care nu are nicio treabă cu adevărul. Acesta este adevărul concret”, a explicat Ciolacu.