Caz mai puţin obişnuit pentru medicii din Chişinău! Chirurgii Spitalului Clinic Republican “Timofei Moșneaga” au avut de înlăturat o tumoare de circa 15 kg din cavitatea abdominală a unui bărbat.

Pacientul se plângea de disconfort în zona abdominală

Pacientul, în vârstă de 54 de ani, spunea că suferea de mai mult timp de un disconfort în regiunea abdominală, transmit medicii.

Acesta a trecut prin mai multe investigaţii, efectuate la spitalul din Bălţi, pentru diagnostic şi stabilirea tacticii de tratament, iar apoi a fost îndreptat spre SCR “Timofei Moșneaga” pentru operaţia propriu-zisă, relatează jurnaliştii de la Jurnal.md.

Operaţia a fost încheiată cu succes.

Splina a trebuit să fie sacrificată în timpul intervenţiei chirurgicale

“A fost un timp îndelungat asimptomatic. (…) Tumorile respective pot atinge dimensiuni foarte mari. (…) A fost posibilă îndepărtarea completă a tumorii, cu păstrarea integral a tuturor organelor, cu excepţia splinei. (…) Tumoarea avea peste 40 de cm, practic o jumătate bună din cavitatea abdominală şi în greutate cred că peste 15 kg a avut”, a declarat medicul Sergiu Ungureanu, şef Catedră Chirurgie Nr. 4.

În timpul pandemiei, în cadrul Spitalului Clinic Republican “Timofei Moșneaga” au fost respectate și se respectă toate măsurile sanitar-epidemiologice, în vederea prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. Iar în prezent, secțiile terapeutice și chirurgicale activează în regim obișnuit.

Persoanele se pot adresa la specialiștii din cadrul instituției pentru a primi ajutor medical la cel mai înalt nivel, se arată într-un mesaj transmis de reprezentanţii instituţiei.

Sursă foto: Dreamstime