Internet Explorer a fost cel mai popular browser care rulează pe sistemul de operare Windows, în luna ianuarie, cu o cotă de utilizare de 27,9% şi a avut o cotă de piaţă de 25,6% pentru toate sistemele de operare, conform Net Applications.

Deşi în Europa Mozilla Firefox este cel mai utilizat browser web, la nivel mondial, Internet Explorer continuă să fie cel mai popular. Săptamâna aceasta, Net Applications a lansat un raport privind cotele de piaţă ale browserelor pentru luna ianuarie.

Raportul arată ca Internet Explorer este cel mai popular browser ce rulează pe Windows, cu o cotă de utilizare de 27,9% şi are o cotă de piaţă de 25,6% pentru toate sistemele de operare. Cota a fost calculată pe baza datelor de utilizare colectate de Net Applications din întreaga lume.

Microsoft recomandă upgrade-ul la Internet Explorer 8

În urma atacurilor asupra sistemelor Google care au originat din China, Microsoft şi Google au recomandat recent consumatorilor să-şi updateze versiunile mai vechi de browsere, cum ar fi Internet Explorer 6, browser lansat acum aproape 10 ani.

„Putem să ne gândim cum arătau tehnologiile din domeniu şi Internetul în anul 2000 şi cum au evoluat de atunci. În anul 2000, tentativa de „phishing” nu era foarte cunoscută în mediul online. Erau vremuri diferite de cele actuale şi nevoile utilizatorilor online erau altele”, au delcarat oficialii Microsoft.

IE 8 este cel mai sigur browser Microsoft, până în prezent, acesta blocând peste 350 de milioane de ameninţări malware.

SURSA: Microsoft