Compania Interex a deschis, miercuri,  un supermarket la Alexandria, al 13-a unitate a reţelei din România, în urma unei investiţii de 800.000 de euro, a anunţat retailerul.

Supermarketul are o suprafaţă de vânzare de 1.100 metri pătraţi, dintr-un  total de 1.700 de metri pătraţi, cât măsoară suprafaţa totală închiriată de companie, se arată într-un comunicat al CDE R Interex, compania care administrează reţeaua de magazine.

Magazinul se află în incinta unui complex comercial care mai cuprinde curăţătorie chimică, farmacie, magazin de textile, cafenea, sală de cinema.

CDE R Interex, care a deschis primul magazin de pe piaţa românească în 2002, deţine o reţea de 12 supermarketuri în România. Retailerul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 352,7 milioane de lei (95,7 milioane de euro), în creştere cu 24% faţă de anul precedent, potrivit datelor transmise Ministerului Finanţelor.

Compania face parte din Groupement des Mousquetaires – ITM Entreprises, care deţine aproximativ 4.000 de unităţi comerciale în Europa, realizând o cifră de afaceri de 34,8 miliarde de euro în 2008. Retailerul operează supermarketurile Intermarche, precum şi magazinele specializate Ecomarché, Netto, Bricomarché, Vêti, Roady şi Restaumarché.