Intel Romania Software Development Center se va concentra pe dezvoltarea de soluții software necesare pentru a crea cele mai bune experiențe ale utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive inteligente bazate pe arhitectură Intel, incluzând smartphone-uri sau alte echipamente de uz general, precum televizoare inteligente sau sisteme de infotainment din autovehicule.

Iniţial, centrul va realiza activităţi de cercetare şi dezvoltare pentru platforma open source MeeGo, care oferă flexibilitate crescută atât pentru dispozitive inteligente, cât şi pentru dezvoltatorii de software.

 “Intel are o experiență impresionantă în dezvoltarea şi producerea de microprocesoare. Pentru a deveni o companie de computing, avem nevoie de cei mai buni dezvoltatori de software, care să îndeplinească viziunea şi planurile companiei”, a declarat Renée James, Intel Senior Vice President şi General Manager, Software and Services Group. “România este o locaţie potrivită pentru dezvoltarea de software, datorită unui mediu universitar prolific şi apropierii de clienţi şi de partenerii din ecosistem.”  
Intel va angaja 25 de profesionişti IT
Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Intel Software din România va angaja iniţial aproximativ 25 de profesionişti în domeniul cercetării şi dezvoltării software, numărul acestora urmând să crească în timp de trei sau patru ori, concomitent cu creşterea diversificării proiectelor.

 Noii angajaţi ai centrului vor continua să dezvolte în domeniul software open source. Centrul va pune la dispoziţia comunităţii open source noile sale descoperiri, cu scopul de a accelera avansul tehnologic şi de a implementa noile tehnologii cât mai repede.   
Intel Labs Europe a fost lansat oficial la începutul anului 2009 ca mijloc de coordonare a activităţilor pentru această reţea variată şi extinsă şi pentru a consolida şi îmbunătăţi contribuţia companiei Intel în ramura de cercetare şi dezvoltare europeană. Astăzi, Intel Labs Europe este format din 23 de laboratoare pentru care lucrează mai mult de 1.000 de profesionişti în cercetare şi dezvoltare.
SURSA: Intel