Ludovic Orban va purta azi discuții cu reprezentanţii Pro România, pentru a obţine sprijinul acestora în vederea învestirii Guvernului. Întânirea va avea loc în jurul prânzului și nu este prima de acest gen.

După prima rundă de consultări cu premierul desemnat, liderul Pro România, Victor Ponta, anunţase că va reveni la discuţii dacă partidele de dreapta ajung la un acord asupra susţinerii Guvernului.

”Noi suntem un partid nou, mic, de centru stânga, care însă avem un obiectiv mare: să reprezentăm şi să apărăm interesele electoratului de stânga care din păcate a fost trădat de PSD. Aşa încât discuţiile nu puteau să avanseze, să spunem că votăm guvernul, nici vorbă de aşa ceva. Sunt cinci partide de dreapta – PNL, USR, PMP, ALDE şi UDMR. Ar trebui să să se înţeleagă ei cinci”, a declarat Victor Ponta, joi, explicând că Ludovic Orban ar trebui să procedeze ca la moţiunea de cenzură, să vadă exact, pe bază de semnătură, ce parlamentari votează.

Marţi, Ludovic Orban a avut discuţii cu reprezentanţii ALDE, PMP, UDMR şi USR, cu majoritatea ajungând la un consens.

ALDE a spus că va susţine Guvernul, care trebuie să fie monocolor. Preşedintele UDMR a declarat că şansele ca Guvernul propus de Ludovic Orban să treacă de votul Parlamentului sunt „serioase, bune”, dar trebuie văzute programul de guvernare şi lista miniştrilor. Dan Barna de la USR a anunțat, că probabil spre finalul săptămânii, după ce va vedea lista membrilor Guvernului, va lua „o decizie finală de susţinere a învestiturii acestui guvern”. Singurul care nu s-a arătat mulţumit de discuţiile cu premierul desemnat a fost liderul PMP, Eugen Tomac.