Intact Satellite, parte a grupului Intact, a depus la Consiliul Național al Audiovizualului documentația în vederea obținerii aviz de retransmisie pentru o rețea de cablu. Potrivit informațiilor obținute de paginademedia.ro, rețeaua va purta numele de CATV Intact Cable, iar acoperirea va fi, pentru moment, zona București.

Data lansării nu este cunoscută încă, însă Consiliul Național al Audiovizualului urmează să facă un raport de inspecție, așa cum cer reglementările.

Potrivit documentației,CATV Intact Cable are în jur de 35 de acorduri de retransmisie (inclusiv posturile din lista must carry).

SURSA: paginademedia.ro

Antenele ies din lista must carry. Romtelecom: Ieşirea din must carry a posturilor Antena 1, 2, 3 ne afectează într-o mică masură

Grupul Intact negociaza in prezent cu unii operatori de cablu in vederea retransmisiei Antenelor pe baza unor acorduri comerciale, in conditiile in care aceste televiziuni si-au manifestat interesul sa iasa din "must carry" – lista posturilor pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita si pentru care acestia nu trebuie sa dea bani, potrivit informatiilor HotNews.ro.

O confirmare in acest sens a venit din partea reprezentantilor Romtelecom. Din informatiile HotNews.ro, actionarii Antenelor au aprobat saptamana trecuta iesirea acestor posturi din must carry, dar numai in anumite conditii.

Sa se asigure ca posturile vor fi disponibile pentru larga majoritate a populatiei

Conform informatiilor HotNews.ro, actionarii televiziunilor Intact – operate de Antena TV Group (Antena 1, Antena Stars, Euforia, Zu TV), respectiv Antena 3 S.A. (Antena 3) – au aprobat saptamana trecuta iesirea din "must carry", dar cu conditia ca, mai intai, sa fie incheiate intelegeri sau acorduri cu operatorii de cablu, asa incat sa se asigure ca posturile vor fi disponibile pentru larga majoritate a populatiei.