Inspectorii Antifraudă detaşaţi la unităţile de parchet au emis, în 2014, 2.428 de rapoarte de constatare tehnico-ştiinţifice prin care au fost stabilite prejudicii totale în valoare de 6,45 miliarde de lei, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

'Un număr de 267 inspectori încadraţi la Direcţia Antifraudă Fiscală au fost detaşaţi prin ordin al preşedintelui ANAF la unităţile de parchet ale Ministerului Public, începând cu anul 2014, în vederea asigurării suportului de specialitate în dosarele instrumentate de procurori', se menţionează în comunicatul ANAF.

Potrivit documentului, cuantumul bunurilor indisponibilizate prin măsurile dispuse de procuror în anul 2014 se ridică la 1,49 miliarde de lei. În aceeaşi perioadă, inspectorii antifraudă au întocmit 1.521 de procese verbale de verificări fiscale şi au furnizat 1.786 de opinii de specialitate sau puncte de vedere solicitate de procuror.

'Precizăm că numărul de rechizitorii în dosare penale în care s-au întocmit constatări tehnico-ştiinţifice de către inspectorii Antifraudă detaşaţi la unităţile de parchet este de 295', se mai arată în comunicatul ANAF. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: