Activitatea de control va fi concentrată pe respectarea prevederilor legale cu privire la relaţiile de muncă, securitatea şi sănătatea în muncă. Inspecţia Muncii precizează că o atenţie deosebită va fi acordată legalităţii contractelor de muncă şi respectării timpului de muncă şi al celui de odihnă.

Inspectorii de muncă, împreună cu cei antifraudă, din cadrul ANAF, vor efectua controale comune prin operaţiunea Cronos, gândită special pentru prevenirea şi combaterea muncii la negru şi a celei subdeclarate.

"Campania pe care o lansăm prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa şi planul comun pe care îl avem cu Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin operaţiunea deja anunţată, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru şi, mai nou, la gri le provoacă societăţii şi membrilor ei. Suntem preocupaţi de stabilirea unui nivel real de salarizare şi respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care speră să obţină venituri nebănuite. Ne propunem protejarea acestora şi asigurarea de locuri de muncă sigure şi sănătoase. Inspectoratul teritorial de muncă Constanţa va monitoriza activităţile specifice sezonului estival, inspectorii de muncă fiind pe teren zi şi noapte", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat. AGERPRES