Au fost depistate 120 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 26 erau din Argeș, 14 din Timiș și 10 din județul Constanța. Inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală pentru angajatorii care au primit la muncă mai mult de 5 persoane fără contracte individuale.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.101.050 de lei din care 710.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 414 angajatori din care 55 pentru muncă fără forme legale. Au fost sancționate 16 persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru. 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat  amenzi în valoare de 502.000 de lei. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 10 echipamente de lucru, 9 în Bihor și unul în județul Sibiu. În județul Bacău s-au dispus 3 sistări ale activității, iar în Neamț una, pentru a fi prevenite posibile accidente de muncă.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 60 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 23 au avut loc în București.