Cei care se foloseau de această înșelăciune sunt următorii: Ovidiu Nunucă, denumit„Ţângă“, Claudiu Nunucă, denumit„Găsitu“ și Cosmin Mătăsaru, denumit„Pulifrici“.

Judecătorii au fost nevoiţi să înceteze procesul penal deoarece aceștia au fost iertați de cel de la care au furat banii, potrivit adevarul.ro

Cum a decurs totul

În motivarea sentinţei se menţionează că acuzații au mers pe data de 28 iulie 2019, cu un Audi A6, în comuna Moşna. Au ajuns la victimă, căreia i-au spus că doresc să cumpere vin. După ce a ajuns în zona beciului, unul dintre escroci i-a dat 500 de lei bătrânului, aşteptând restul de 400 de lei şi observând, astfel, unde îşi ţinea bărbatul banii.

Aşa au reuşit escrocii să pună mână pe suma de 25.000 de lei, de care nu au apucat însă să se bucure, deoarece au fost prinşi în scurt timp, iar banii au fost recuperaţi, potrivit sursei menționate.

Concluzia decisă de către Instanță

„Instanţa reţine că în procedura camerei preliminare a fost depus la dosar un acord de mediere potrivit căruia părţile s-au împăcat atât pe latură penală, cât şi pe latură civilă, prejudiciul în cuantum de 25.000 lei fiind recuperat în totalitate“, se arată în motivare. Pe 10 octombrie, escrocii şi victima au venit împreună la instanţă şi au confirmat că s-au împăcat. Ţeparii erau recidivişti şi ar fi putut intra la închisoare dacă ar fi fost condamnaţi. Un caz similar cu cel al bărbatului din Moşna, însă soldat cu condamnări, a avut loc anul trecut în comuna Alexandru cel Bun, când trei indivizi au intrat în curtea unor bătrâni sub pretextul că vor să cumpere cartofi şi au furat peste 67.000 de euro. Trebuie menționat că banii aparţineau fiilor bătrânilor, care muncesc în străinătate.