Anul trecut, comparativ cu  2015, producţia industrială a fost mai mare ca serie brută cu 1,7%. În luna decembrie 2016, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 13,3%, ca efect al scăderii industriei prelucratoare (-15,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat și industria extractivă au crescut cu 8,2%, respectiv cu 1,7%.

INS mai arată că producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a  crescut faţă de luna precedentă cu 1,6%, datorită creșterilor înregistrate în cele trei sectoare industriale, astfel: industria extractivă (+1,4%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică (+1,3%) și industria prelucrătoare (+0,4%).

De asemenea, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,6%, datorită creșterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,7%) și industriei prelucratoare (+3,7%). Industria extractivă a scăzut cu 8,3%.

Totodată, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,9% ca efect al creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+7,4%) și al industriei prelucratoare (+4,3%). Industria extractivă a scăzut cu 7,3%.