Astfel, în luna decembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,8% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%. Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%, fiecare.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 7,8% ca urmare a avansului vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 25,1% şi vânzărilor de produse nealimentare cu 1,3%. Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,3%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, a urcat cu 0,3%, ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 2,9% şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 0,9%. Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 2,9%.

În luna decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,5% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 9,0%, vânzările de produse nealimentare cu 7,1% şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 4,5%.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a înregistrat o creştere cu 6,5% datorită avansului vânzărilor de produse nealimentare cu 8,2% şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 4,7%. Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,8%.