Scăderile înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor au fost de 24,9%, la comerţul cu autovehicule 18,3% şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor de 13,3%. Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 2,3%, şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,5%.

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2013, ca serie brută, cu 2,8%, şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,0%. Calculat comparativ august 2014 cu august 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o creştere cu 2,3%, datorată creşterii înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,7%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente;întreţinerea şi repararea motocicletelor (26,3%), comerţul cu autovehicule (2,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (0,8%). Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, a înregistrat pe total o creştere cu 5,5%, faţă de luna august 2013.

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 2,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+4,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,9%). Activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 1,5%. Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a rămas constant. În primele opt luni din 2014, comparativ cu primele luni din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3%.