Ingrid Mocanu a reacţionat dur pe Facebook şi a lansat un atac dur la adresa fosta şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Aceasta a numit-o pe fosta şefă Anticorupţie „bufniţă penală”, vorbind şi despre Augustin Lazăr și Daniel Horodniceanu și cum au fost respinși pentru funcția de procuror general al României.

„Bufnița penală nu este procuror al Europei. Torționarul și Balabustoceanu nu sunt procurori generali ai României. Măcar atât”, a scris Ingrid Mocanu pe Facebook în cursul serii de miercuri.

Miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Secţia pentru procurori a CSM să-i recunoască fostei şefe a DNA gradul profesional corespunzător Parchetului pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Laura Codruța Kovesi a solicitat în noiembrie 2018 recunoașterea gradului, dar CSM i-a respins solicitarea. Ulterior, fosta șefă a DNA a dat în judecată CSM.

„Admite cererea. Anulează hotărârea 673 din 06.11.2018 a Consiliului Superior a Magistraturii – Secţia pentru procurori. Obligă pârâtul să emită hotărârea prin care să recunoască reclamantei gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.04.2019”, se arată în hotărârea CAB.