Vestea bună este că există ingrediente extrem de sănătoase pe care le puteți adăuga în cafea, care pot stimula metabolismul și pierderea în greutate. O opțiune delicioasă este cafeaua în care adăugăm pudră de cacao. Un strop din acest condiment va da cafelei o aromă intensă și specială, potrivit Fitwirr.

Ce conține pudra de cacao

Puteți folosi fie pudră de cacao neîndulcită, fie cacao obișnuită. Ambele provin din planta de cacao. Pudra de cacao este mai procesată, iar căldura care se emană în timpul procesării distruge o parte din nutrienți.

O lingură de pudră de cacao naturală/neîndulcită conține:

12 calorii
0,5 grame de grăsime
3 grame de carbohidrați
0 grame de zahăr adăugat
2 grame de fibre.

Beneficii mai puțin știute: reduce inflamația, ajută la pierderea în greutate

Puțină lume știe că acest ingredient este plin de minerale, antioxidanți, fitonutrienți și fibre. De asemenea, pudra de cacao conține calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Flavonoidele și alți antioxidanți din cacao pot reduce inflamația.

Efectele pozitive ale acestui ingredient asupra neurotransmițătorilor pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a energiei. Nu în ultimul rând, pudra de cacao poate ajuta la stimularea metabolismului și la pierderea în greutate, reducând grăsimea abdominală.

Studiile au arătat că includerea în dietă a acestui ingredient, folosit de obicei la prăjituri, poate contribui la accelerarea metabolismului și a pierderii în greutate.

Un studiu recent a constatat că șoarecii cărora li s-au administrat suplimente cu pudră de cacao au avut rate mai scăzute de creștere în greutate. De asemenea, șoarecii care au primit animite doze de cacao au avut rate mai scăzute de inflamație. Concluzia autorilor studiului a fost aceea că pudra de cacao poate împiedica absorbția grăsimilor alimentare.

Cum să preparați cafeaua cu pudră de cacao

Cel mai bun mod de a adăuga pudră de cacao în cafea este să puneți mai întâi acest condiment în ceașcă, apoi turnați o cantitate mică de cafea și amestecați, astfel încât să se formeze o pastă groasă. Apoi adăugați restul de cafea.

Deoarece pudra de cacao are o aromă bogată, intensă, ar fi bine să începeți cu o cantitate mai mică, cum ar fi o linguriță, și să creșteți cantitatea, în funcție de gust.

Consumul zilnic de două-trei cești de cafea a fost asociat cu un risc de 10% până la 15% mai mic de a suferi de boli de inimă, insuficiență cardiacă sau chiar de deces prematur, indică un nou studiu, citat de CNN.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au urmărit peste 400.000 de persoane din Regatul Unit, timp de cel puțin un deceniu, și au descoperit că ”obiceiul de a bea cafea a avut fie un efect neutru, ceea ce înseamnă că nu dăunează, fie a fost asociat cu beneficii pentru sănătatea inimii”.