Senzația de greață după o masă copioasă este una normală, însă nu foarte plăcută. În multe cazuri, starea de greață ne poate strica complet sărbătorile de iarnă, iar din acest motiv este bine să știm cum putem scăpa de ea.

Există trei ingrediente care pot fi folosite pentru a atenua starea de greață, iar toată lumea le are în bucătărie. Unul dintre ele sunt lămâile. Ele conțin acid citric, un compus natural despre care se crede că ajută digestia și calmează stomacul.

Astfel, în cazul unei senzații de greață se recomandă consumul unui suc de lămâie proaspăt. Se storc lămâile în apă și se consumă pe tot parcursul zilei. De menționat este faptul că în unele cazuri greața se poate datora și constipației, iar apa cu suc de lămâie stimulează digestia.

Pe de altă parte, apa cu lămâie nu trebuie consumată în cantități mult prea mari, în contextul în care ea poate agrava starea de greață.

Trucuri pentru eliminarea senzației de greață

Mirosul unei lămâi poate atenua și ea starea de greață. Un studiu publicat în 2014, arăta inhalarea uleiului esențial de lămâie poate ajuta la reducerea senzației de greață cauzată de excese alimentare. Totodată, o altă soluție este inhalarea unui ulei esențial de lămâie, în cazul în care îl aveți în casă.

O altă soluție care elimină greața este ceaiul de ghimbir. Un studiu realizat în 2012 demonstra că ghimbirul are proprietăți antivomitve. Se consumă o bucată mică de ghimbir proaspăt sau confiat, sau se poate consuma și ceai de ghimbir proaspăt. Se toarnă o cană de apă clocotită peste o bucată de rădăcină de ghimbir proaspătă, decojită, apoi se strecoară.

Un studiu realizat în 2013, arăta că și uleiul de mentă s-a dovedit a fi o modalitate sigură și eficientă de a combate greața. Se pot consuma capsule de mentă sau, dacă nu le aveți în casă se poate bea ceai de mentă pentru a experimenta aceste beneficii.

La fel ca și în cazul ghimbirului, se toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriță de frunze proaspete de mentă, iar după cinci minute de infuzare se strecoară și se consumă. Uleiul de mentă este și el recomandat. Un studiu realizat în 2011 arăta că inhalarea uleiului esențial de mentă sau a frunzelor proaspete de mentă poate ușura greața.