Preluarea de către Unilever NV şi SC Unilever South Central Europe SRL (USCE) a activităţii de producere a îngheţatei comercializate sub marca „Napoca” a fost autorizată de Consiliul concurenţei (CC).

Analiza operaţiunii de concentrare economică efectuată de către autoritate a ilustrat faptul că aceasta nu are ca efect crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante.

Deşi această preluare cade sub incidenţa Legii Concurenţei, potrivit CC nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea operaţiunii cu un mediu concurenţial normal.

Anterior acestei operaţiuni de preluare, îngheţata „Napoca” fost deţinută de SC Napolact SA şi SC Friesland România SA.

USCE are ca principal obiect de activitate comercializarea bunurilor de consum şi a altor bunuri de uz gospodăresc. USCE şi Unilever România SA nu produceau şi nici nu comercializau produse de ingheţată în România, deşi, la nivel european, grupul deţine mai multe societăţi active în acest domeniu.

Totuşi, anterior tranzacţiei, produse de îngheţată Unilever au fost comercializate pe piaţa româneasca de o companie independentă, care nu face parte din grupul Unilever.