Idea le-a venit în timpul practicii, când au văzut că zerul care rămâne în urma procesului de fabricare a unor brânzeturi este aruncat. Astfel că, pornid de la acest ingredient, fetele au reușit să găsească ,,formula” potrivită pentru a crea o îngheță care le-a adus aurul și trofeul Ecotrophelie, cele mai mari distincții ale idustriei alimentare, oferite în cadrul competiței de la Paris. 

Înghețata minune conține zer, smântână, prune și gutui,  este bio și eco în totalitate și poate fi consumată și de persoanele care au intoleranță la lactoză.

Cele trei studente Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, au lucrat mulți ani la perfecționarea rețetei. Fetele au fost coordonate în acest proces de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, șef lucrări Iulia Bleoancă și doctorand Florentina Bucur. 

„Înghețata Whoopie Ice. Am ales să folosim zerul pentru că este o resursă foarte bogată, insuficient valorificată la noi în țară. Din cotoarele de gutui am obținut toppingul’, a declarat Ana-Georgiana Popa, potrivit Bugetul.ro